Digital familjerådgivning

Varmt välkommen till vår digitala familjerådgivning! Att ha ett familjerådgivningssamtal online är ett bra alternativ till att ses på mottagningen. Själva strukturen på samtalet är den samma. Hos oss är; samtalen trygga, utvecklande och stärkande för relationen men ni har en fler valmöjligheter gällande tid och plats. Vi tror på genom att finnas tillgängliga på ett enkelt sätt kan ni ta en första kontakt tidigt i er process.

Samtalsmottagningen via video är;

  • Snabbt – Vi kommer fort igång med förändringsprocessen. Tid inom en vecka är just nu möjligt. Ingen restid behövs utan ni använder er tid mer effektivt.
  • Tryggt: Hos oss får ni en varm och engagerad kontakt via säker uppkoppling på video på en plats där ni känner er trygga.
  • Enkelt – Ni bokar online. Vi skickar en länk till er och ni kopplar upp er på den bokade tiden. Ni kan vara på samma eller olika platser, vad som passar er.

Hur?

Samtalet sker via Microsoft Teams. När det är dags för mötet så klickar du på din Teams inbjudan du fått via mail (senast 10 min innan er bokade tid) av oss på den enhet som du vill genomföra mötet på. Om ni önskar finnas med på två olika enheter skicka ett mail (gärna 10 min innan samtalet) till din familjerådgivare som då skickar en ytterligare mötesinbjudan. Betalning sker genom den betallänk som din familjerådgivare skickar med SMS i början av ert samtal. För att det digitala mötet ska bli så lyckat som möjligt, och du ska få den hjälp du behöver, bör du tänka på följande:

  • Välj en lugn plats – Sitt på en plats där du är bekväm och inte blir störd under samtalet. Att det är tyst och ljust i rummet är också viktigt.
  • Internetuppkoppling – Det är viktigt med en stabil uppkoppling för att videosamtalet ska bli lyckat.
  • Använd bra mikrofon – Vi rekommenderar dig att använda headset eller andra typer av hörlurar.
  • Ha tillräckligt med batteri – Det är viktigt att din telefon har tillräckligt med batteri för att kunna genomföra ett fullständigt samtal.
  • Om ni har barn hemma är det bra om de är i ett annat rum där de inte kan ta del av samtalet.

Göra om tid på mottagningen till videobesök?
Har du en bokad tid på vår mottagning men vill göra om den till online? Inga problem, meddela bara rådgivare via e-post senast 30 minuter innan bokad tid så får du en länk skickad till dig. Bra möjlighet vid sjukdom eller andra förhinder